INGREDIENTAI:
- šiek tiek citrinų (žievelė)
- 3 vienetai laurų lapų (lapeliai)
- 1 vienetas morkų
- 1 vienetas petražolių
- 1 vienetas svogūnų
- 1 kilogramas jautienos (nugarinė)
- 100 gramų acto
- 1 stiklinė obuolių sulčių
- 150 gramų vandens
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai aliejaus
- 3 vienetai kadagio uogų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Iš vandens, acto, morkos, svogūno, pipirų, uogų, lauro lapelių išverdamas marinatas ir juo (atšaldytu) užpilama mėsa. Marinuojama 2—3 dienas.
Išimta iš marinato jautiena perrišama virvute (kaip dešra), dedama į puodą, užpilama obuolių sultimis ir 1,5 stiklinės perkošto marinato.
Verdama, kol suminkštėja. Atšaldyta mėsa supjaustoma, Sudedama į lėkštę, užpilama aliejumi ir citrinos sultimis, apibarstoma maltais juodais pipirais.
REKLAMA