• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė cukraus
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • šiek tiek pieno
  • 1 vienetas juodojo šokolado
  • 0.5 stiklinės aliejaus
  • 1 sauja razinų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš pradžių pasiruošiame razinas: apiplikome jas verdančiu vandeniu ir paliekame mirkti vandenyje. Tuo metu ruošiame tešlą:

    3 kiaušinius išplakame su stikline cukraus. Įpilame pusę stiklinės aliejaus ir vėl maišome. Tada dedame dvi stiklines miltų. Įpilame truputį pieno - tešla turi būti grietinės tirštumo. Atskirame puodelyje sumaišome šaukštą miltų ir šaukštelį kepimo miltelių ir tuomet dedame į tešlą.

    Išmirkytas razinas dedame į kiaurasamtį, nuplauname ir beriame ant jų šaukštą miltų - razinos taps miltuotos ir tešloje pasiskirstys tolygiai, nesusivels į vieną gumulą, o miltų perteklius išbyrės pro kiaurasamčio skylutes. Tokias miltuotas razinas dedame į tešlą, išmaišome. Kepimo formą patepame trupučiu aliejaus, supilame tešlą ir kepame orkaitėje maždaug 40 minučių.

    Iškeptą keksą išimame iš kepimo formos, įdedame į lėkštę. Į formoje esančią skylę įstatome atitinkamo dydžio stiklainį ar stiklinę. Tuomet ant kekso pilame tirpintą šokoladą, kuris dailiai nubėga į kraštus, o ne į vidų. Išimame stiklainį ir keksą paliekame pastovėti, kad šokoladas sustingtų.

Autorius: Virginija

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė cukraus
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • šiek tiek pieno
  • 1 vienetas juodojo šokolado
  • 0.5 stiklinės aliejaus
  • 1 sauja razinų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš pradžių pasiruošiame razinas: apiplikome jas verdančiu vandeniu ir paliekame mirkti vandenyje. Tuo metu ruošiame tešlą:

    3 kiaušinius išplakame su stikline cukraus. Įpilame pusę stiklinės aliejaus ir vėl maišome. Tada dedame dvi stiklines miltų. Įpilame truputį pieno - tešla turi būti grietinės tirštumo. Atskirame puodelyje sumaišome šaukštą miltų ir šaukštelį kepimo miltelių ir tuomet dedame į tešlą.

    Išmirkytas razinas dedame į kiaurasamtį, nuplauname ir beriame ant jų šaukštą miltų - razinos taps miltuotos ir tešloje pasiskirstys tolygiai, nesusivels į vieną gumulą, o miltų perteklius išbyrės pro kiaurasamčio skylutes. Tokias miltuotas razinas dedame į tešlą, išmaišome. Kepimo formą patepame trupučiu aliejaus, supilame tešlą ir kepame orkaitėje maždaug 40 minučių.

    Iškeptą keksą išimame iš kepimo formos, įdedame į lėkštę. Į formoje esančią skylę įstatome atitinkamo dydžio stiklainį ar stiklinę. Tuomet ant kekso pilame tirpintą šokoladą, kuris dailiai nubėga į kraštus, o ne į vidų. Išimame stiklainį ir keksą paliekame pastovėti, kad šokoladas sustingtų.

Autorius: Virginija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų