INGREDIENTAI:
- šiek tiek čiobrelių
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 4 vienetai morkų
- 4 vienetai pastarnokų (ar petražolių šaknys)
- 4 vienetai svogūnų
- 200 gramų baravykų
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai sviesto
- 20 vienetų kadagio uogų
- 800 gramų stirnienos (ar veršiena)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Tešlos kepurei papildomai reiks:
2 stiklines miltų,
100 g grietinės,
2 kiaušinių,
2 šaukštų sviesto,
druskos.
Mėsą supjaustyti pusės delno dydžio gabalais, išmušti, pagardinti druska ir apkepinti įkaitintame svieste iš abiejų pusių, kad susidarytų skrudi plutelė. Į aštuonis keraminius puodelius sudėti keptą mėsą, griežinėliais supjaustytus baravykus (šaldytų baravykų yra visose maisto parduotuvėse), svogūnus, morkas ir pastarnokus, pagardinti druska, kadagių uogomis ir čiobreliais, užpilti vandeniu taip, kad apsemtų.
Iš miltų, grietinės, sviesto, kiaušinių ir druskos išmaišyti tešlą, iškočioti 8 paplotėlius, jais uždengti puodelius ir troškinti 180 laipsnių orkaitėje 30-40 minučių. Patiekti su šviežiai raugintais kopūstais.
Autorius: Vincentas Sakas