• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų aviečių (arba žemuogės)
  • 6 valgomieji šaukštai cukraus
  • 5 vienetai kiaušinių (baltymai)
  • 1 vienetas kiaušinių (trynys)
  • 250 gramų kvietinių miltų
  • 1 valgomasis šaukštas baltojo vyno
  • 140 gramų sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš miltų, kiaušinio trynio, sviesto ir vyno išminkyti tešlą ir 30 minučių palaikyti šaldytuve.
    Atvėsintą tešlą iškočioti maždaug 0,7 centimetro storio sluoksniu ir sudėti į išteptą sviestu kepimo formą, užlenkiant kraštus. Pabadyti šakute ir kepti mažai įkaitusioje orkaitėje, kol iškeps, bet dar nepradės gelsti. Atvėsinti.
    Baltymus su puse cukraus išplakti iki putų.
    Uogas sumaišyti su likusiu cukrumi, sudėti ant tešlos pagrindo, ant uogų viršaus sudėti išplaktus baltymus.
    Kepti 25-30 minučių nekarštoje orkaitėje.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų