Veršienos gabalą pasūdyti ir įdėti į puodą. Tada sudėti lašinių gabaliukus, žiedais pjaustytus svogūnus, iš anksto pakeptus riebaluose, susmulkintą morką, salierą ir petražolės šaknies kubelius, užpilti 2 stiklinėmis vandens, supilti actą, sudėti lauro lapus, pipirus ir troškinti apie valandą. Kai mėsa suminkštės, sudėti smulkiai pjaustytus agurkus ir troškinti dar apie 20 min. Patiekti šiltą. Skanaus.
Autorius: Virga
INGREDIENTAI:
2 vienetai agurkų (rauginti)
10 vienetų juodųjų pipirų
šiek tiek laurų lapų
1 vienetas morkų
1 vienetas petražolių (šaknis)
1 vienetas salierų (šaknis)
2 vienetai svogūnų
200 gramų kiaulės lašinių
5 valgomieji šaukštai taukų (riebalų)
1 kilogramas veršienos
2 arbatiniai šaukšteliai acto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Veršienos gabalą pasūdyti ir įdėti į puodą. Tada sudėti lašinių gabaliukus, žiedais pjaustytus svogūnus, iš anksto pakeptus riebaluose, susmulkintą morką, salierą ir petražolės šaknies kubelius, užpilti 2 stiklinėmis vandens, supilti actą, sudėti lauro lapus, pipirus ir troškinti apie valandą. Kai mėsa suminkštės, sudėti smulkiai pjaustytus agurkus ir troškinti dar apie 20 min. Patiekti šiltą. Skanaus.