INGREDIENTAI:
- 8 vienetai bulvių
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 2 vienetai morkų
- 1 vienetas petražolių
- 0.5 stiklinės pupelių
- 1 vienetas svogūnų
- 0.5 stiklinės žirnių
- 2 valgomieji šaukštai taukų (riebalų)
- 800 gramų veršienos (krūtininė)
- 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
- 0.5 stiklinės grietinės
- 500 gramų žiedinių kopūstų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Veršiena (su kaulais) sukapojama. Mėsos gabalėliai pakepinami riebaluose, pabarstomi pipirais, druska, miltais ir dar pakaitinami, vėliau sudedami į puodą. Įpylus vandens ar sultinio — troškinama. Baigiant troškinti suberiamos skiltelėmis supjaustytos bulvės, morkos, petražolių šaknelės, svogūnas, vėliau įpilama grietinė ir dar patroškinama. Kai daržovės suminkštėja, suberiamos išvirtos pupelės, išvirti žirniai ir žiediniai kopūstai. Veršienos su daržovėmis troškinys sukrečiamas į pašildytą pusdubenį ir apibarstomas petražolių lapeliais.
REKLAMA