Mėsą supjaustyti plonais griežinėliais, išmušti, apibarstyti druska ir pipirais. Sviestą išsukti su žalumynais ir padaryti pailgus gabalėlius. Ant kiekvieno mėsos griežinėlio uždėti po gabalėlį sviesto, susukti ir surišti siūlu. Suktinukus pakepti gerai įkaitintame aliejuje, tada įpilti sultinio ir uždengus troškinti 15-20 minučių. Žiūrėti, kad iš suktinukų neišbėgtų sviestas. Ištroškintus suktinukus sudėti į dubenį, o iš skysčio, kuriame buvo troškinama, įdėjus miltų ir grietinės, pagaminti padažą. Prieš patiekiant nuo suktinukų nuimti siūlus, tiesa, susukus suktinuką, galima naudoti ne siūlą, o krapštukus tik kepti reiktų tada ypatingai atsargiai, kad neišbėgtų sviestas. Prie suktinukų tinka bulvių košė.
Autorius: rm
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek petražolių
500 gramų veršienos
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
100 gramų sviesto
0.5 stiklinės grietinės
1 stiklinė sultinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėsą supjaustyti plonais griežinėliais, išmušti, apibarstyti druska ir pipirais. Sviestą išsukti su žalumynais ir padaryti pailgus gabalėlius. Ant kiekvieno mėsos griežinėlio uždėti po gabalėlį sviesto, susukti ir surišti siūlu. Suktinukus pakepti gerai įkaitintame aliejuje, tada įpilti sultinio ir uždengus troškinti 15-20 minučių. Žiūrėti, kad iš suktinukų neišbėgtų sviestas. Ištroškintus suktinukus sudėti į dubenį, o iš skysčio, kuriame buvo troškinama, įdėjus miltų ir grietinės, pagaminti padažą. Prieš patiekiant nuo suktinukų nuimti siūlus, tiesa, susukus suktinuką, galima naudoti ne siūlą, o krapštukus tik kepti reiktų tada ypatingai atsargiai, kad neišbėgtų sviestas. Prie suktinukų tinka bulvių košė.