INGREDIENTAI:
- 1 vienetas citrinų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
- šiek tiek petražolių
- 50 gramų taukų (riebalų)
- 800 gramų veršienos
- 1 vienetas kiaušinių
- šiek tiek džiūvesėlių
- šiek tiek pieno
- 3 vienetai raugintų agurkų
- šiek tiek druskos
- 1.5 valgomojo šaukšto sviesto (tirpintas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Mėsa supjaustoma skersai skaidulų, pamušama kūjeliu, apibarstoma druska, sumaišyta su prieskoniais, pavilgoma su trupučiu pieno išplaktame kiaušinyje, pavoliojama džiūvėsėliuose ir kepama riebaluose. Pjausniai tiekiami pašildytame pusdubenyje, užpilti sviestu. Ant kiekvieno uždedama po griežinėlį citrinos ir rauginto ar marinuoto agurko. Atskirai tiekiama keptų bulvių, troškintų morkų. Puošiama petražolės šakele.
REKLAMA