Pirmiausia reikėtų kambario temperatūros sviestą išsukti su kondensuotu pienu ir gautą masę per naktį palikti pastovėti kambario temperatūroje. 5 kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile. Plakant, silpna srovele supilti aliejų, dar šiek tiek paplakti. Į gautą masę sudėti miltus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti, kol masė taps vientisa. Gautą masę supilti į apvalų riebalais (aš dažniausiai tepu sviestu) išteptą kepimo indą ir kepti iki 180° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie pusę valandos. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis – turėsime keturis plonus torto biskvitus. Kol kepa biskvitas, reikėtų pasigaminti masę kremui. Grietinėlę šiek tiek paplakti ir supilti grietinėlės standiklį. Išplakti iki standumo. Padėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Praėjus pusei valandos paimame grietinėlę supilame į ją per naktį paliktą sviesto ir kondensuoto pieno masę, sudedame 50 g kokoso drožlių, gerai išmaišome. Kremas baigtas gaminti :) Torto surinkimas: 1. Pasiruošti torto lėkštę. 2. Dėti pirmąjį biskvitą, tolygiai paskleisti 1/4 paruošto kremo. 3. Dėti antrąjį biskvitą, šiek tiek paspausti, sudėti antrąjį ketvirtadalį kremo. Kartoti taip tol, kol kremu padengsime paskutinį biskvitą. 4. Torto paviršių išlyginti ir dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms. 5. Papuošti: tortą apibarstyti likusiomis kokoso drožlėmis, su konditeriniu švirkštu apipurkšti norimais zigzagais (galima ir nepurkšti) :) 6. Skanaus!
Pirmiausia reikėtų kambario temperatūros sviestą išsukti su kondensuotu pienu ir gautą masę per naktį palikti pastovėti kambario temperatūroje. 5 kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile. Plakant, silpna srovele supilti aliejų, dar šiek tiek paplakti. Į gautą masę sudėti miltus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti, kol masė taps vientisa. Gautą masę supilti į apvalų riebalais (aš dažniausiai tepu sviestu) išteptą kepimo indą ir kepti iki 180° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie pusę valandos. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis – turėsime keturis plonus torto biskvitus. Kol kepa biskvitas, reikėtų pasigaminti masę kremui. Grietinėlę šiek tiek paplakti ir supilti grietinėlės standiklį. Išplakti iki standumo. Padėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Praėjus pusei valandos paimame grietinėlę supilame į ją per naktį paliktą sviesto ir kondensuoto pieno masę, sudedame 50 g kokoso drožlių, gerai išmaišome. Kremas baigtas gaminti :) Torto surinkimas: 1. Pasiruošti torto lėkštę. 2. Dėti pirmąjį biskvitą, tolygiai paskleisti 1/4 paruošto kremo. 3. Dėti antrąjį biskvitą, šiek tiek paspausti, sudėti antrąjį ketvirtadalį kremo. Kartoti taip tol, kol kremu padengsime paskutinį biskvitą. 4. Torto paviršių išlyginti ir dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms. 5. Papuošti: tortą apibarstyti likusiomis kokoso drožlėmis, su konditeriniu švirkštu apipurkšti norimais zigzagais (galima ir nepurkšti) :) 6. Skanaus!