Sutarkuotas morkas ir supjaustytus svogūnus apkepti svieste. 4 kiaušinius suplakti su druska ir įpilti į keptuvę su kepančiomis daržovėmis. Iškepti kaip omletą ir atvėsinti. Batoną užmerkti piene. Su mėsmale sumalti omletą ir išmirkytą batoną. Į gautą masę įmušti kiaušinį, suberti miltus ir smulkintus žalumynus, pasūdyti, įberti pipirų. Viską gerai išmaišyti ir suformuoti kamuoliukus. Apvolioti teftelius džiūvėsėliuose ir kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje. Patiekti teftelius su žaliomis salotomis. Skanaus.
Autorius: Eglutė
INGREDIENTAI:
1 vienetas bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
5 vienetai kiaušinių
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
50 gramų batono
1 valgomasis šaukštas džiūvesėlių
2/5 stiklinės pieno
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
šiek tiek žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sutarkuotas morkas ir supjaustytus svogūnus apkepti svieste. 4 kiaušinius suplakti su druska ir įpilti į keptuvę su kepančiomis daržovėmis. Iškepti kaip omletą ir atvėsinti. Batoną užmerkti piene. Su mėsmale sumalti omletą ir išmirkytą batoną. Į gautą masę įmušti kiaušinį, suberti miltus ir smulkintus žalumynus, pasūdyti, įberti pipirų. Viską gerai išmaišyti ir suformuoti kamuoliukus. Apvolioti teftelius džiūvėsėliuose ir kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje. Patiekti teftelius su žaliomis salotomis. Skanaus.