Pupeles pamerkti vandenyje ir palaikyti per naktį, kad išbrinktų. Bulves supjaustyti kubeliais, vieną morką sutarkuoti burokine tarka, kitą supjaustyti rėžiukais. Svogūną susmulkinti ir pakepinti aliejuje kartu su tarkuota morka. Į verdantį sultinį suberti išbrinkusias pupeles ir kai vėl užvirs, sudėti bulves su morkomis. Pavirus dar truputį, sudėti kepintus svogūnus su morkomis bei susmulkintus saliero lapelius. Viską virti tiek, kad suminkštėtų visi ingredientai. Pabaigoje pagardinti druska bei pipirais pagal skonį. Valgyti su trupučiu grietinės. Skanaus.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
4 vienetai bulvių (nedidelės)
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai morkų
1 stiklinė pupelių (baltosios, neišbrinkytos)
šiek tiek salierų (šviežias, lapeliai)
1 vienetas svogūnų
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
2.5 litro sultinio (daržovių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pupeles pamerkti vandenyje ir palaikyti per naktį, kad išbrinktų. Bulves supjaustyti kubeliais, vieną morką sutarkuoti burokine tarka, kitą supjaustyti rėžiukais. Svogūną susmulkinti ir pakepinti aliejuje kartu su tarkuota morka. Į verdantį sultinį suberti išbrinkusias pupeles ir kai vėl užvirs, sudėti bulves su morkomis. Pavirus dar truputį, sudėti kepintus svogūnus su morkomis bei susmulkintus saliero lapelius. Viską virti tiek, kad suminkštėtų visi ingredientai. Pabaigoje pagardinti druska bei pipirais pagal skonį. Valgyti su trupučiu grietinės. Skanaus.