• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lengva lyg debesėlis tešla, saldžiarūgštis skonis. Slyvų pyragas puikus tiek šaltas, tiek šiltas, ypač jei patieksite jį su ledais. O jį pagaminti tikrai nesunku – jis nereikalauja ypatingų įgūdžių. Pastaba: prieš kepdami visus produktus ištraukite iš šaldytuvo ir palaikykite kambario temperatūroje.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų slyvų
  • 375 mililitrai miltai
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 190 mililitrų grietinės
  • 170 mililitrų cukraus
  • 1 vienetas citrinų
  • 50 gramų cukraus
  • 30 gramų sviesto
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • Papuošimui:
  • 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus pudros

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 1

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.
  2. Kitame inde mikseriu suplakite sviestą su cukrumi. Kai gerai išplaksite, įmaišykite po vieną kiaušinius, grietinę, citrinos žievelę, supilkite miltų masę ir išmaišykite.
  3. Kepimo skardą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais. Pusę tešlos pilkite į formą, tuomet išdėliokite slyvų puseles, apibarstykite 50 gr. cukraus.
  4. Supilkite likusią tešlą.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C laipsnių.
  6. Kepkite, kol paruduos – praeis maždaug 50 - 55 minutės.
  7. Ištraukite iš orkaitės ir palikite 20 minučių atvėsti. Apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!

Autorius: Aliona

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų