Lengva lyg debesėlis tešla, saldžiarūgštis skonis. Slyvų pyragas puikus tiek šaltas, tiek šiltas, ypač jei patieksite jį su ledais. O jį pagaminti tikrai nesunku – jis nereikalauja ypatingų įgūdžių. Pastaba: prieš kepdami visus produktus ištraukite iš šaldytuvo ir palaikykite kambario temperatūroje.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 500 gramų slyvų
- 375 mililitrai miltai
- 2 vienetai kiaušinių
- 190 mililitrų grietinės
- 170 mililitrų cukraus
- 1 vienetas citrinų
- 50 gramų cukraus
- 30 gramų sviesto
- 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis sodos
- 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
- Papuošimui:
- 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus pudros
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 1
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.
- Kitame inde mikseriu suplakite sviestą su cukrumi. Kai gerai išplaksite, įmaišykite po vieną kiaušinius, grietinę, citrinos žievelę, supilkite miltų masę ir išmaišykite.
- Kepimo skardą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais. Pusę tešlos pilkite į formą, tuomet išdėliokite slyvų puseles, apibarstykite 50 gr. cukraus.
- Supilkite likusią tešlą.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180°C laipsnių.
- Kepkite, kol paruduos – praeis maždaug 50 - 55 minutės.
- Ištraukite iš orkaitės ir palikite 20 minučių atvėsti. Apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!
REKLAMA