INGREDIENTAI:
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- 1 vienetas kiaušinių
- 4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- 100 mililitrų rūgpienio
- 4 valgomieji šaukštai manų kruopų
- 1/5 arbatinio šaukštelio sodos
- 150 gramų varškės (3,2% riebumo)
- 1/3 arbatinio šaukštelio druskos
- šiek tiek aliejaus ((kepimui))
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus (augalinis)
- šiek tiek uogienės (Jūsų mėgstama)
- šiek tiek sūris (grietinėlės, saldintas)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sumaišykite varškę, rūgpienį, miltus, manų kruopas, kiaušinį, aliejų, cukrų, druską ir sodą iki vientisos masės.
Tešlą palikite 30 min., kad išbrinktų.
Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir kepkite jame nedidelius blynelius.
Iškeptus blynelius patiekite su saldintu grietinėlės sūriu bei mėgstama uogiene.
Skanaus.
Autorius: Laima
REKLAMA