INGREDIENTAI:
- 100 gramų cukraus
- 1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
- 200 gramų kvietinių miltų (rupūs)
- 200 gramų varškės
- 150 gramų sviesto
- 5 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
- 100 gramų uogienės (marmeladas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sviestą sutarkuoti, supilti su kepimo milteliais sumaišytus miltus, cukrų, sukrėsti gerai išsuktą varškę ir viską gerai išminkyti.
Leisti tešlai pastovėti 20-30 minučių.
Pastovėjusią tešlą iškočioti plonu (3-4 mm storio) sluoksniu, supjaustyti kvadratėliais, dėti ant kiekvieno kvadratėlio vidurio marmelado, kraštus sulipinti ir dėti į kepimo skardą, siūle žemyn.
Sausainius patepti plaktu kiaušiniu ir kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15-25 minutes.
Skanaus.
Autorius: http://forelle.blogas.lt