INGREDIENTAI:
- 2 arbatiniai šaukšteliai aguonų
- 1 vienetas citrinų
- 150 gramų cukraus
- 2 lašai vanilės (esencija)
- 4 vienetai kiaušinių
- 140 gramų džiūvesėlių (malti)
- 900 gramų varškės (liesa)
- 70 gramų sviesto
- 200 gramų grietinės (riebi)
- šiek tiek vaisių (arba uogos papuošimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Į dubenį sudedame varškę, kiaušinius, cukrų, vanilės esenciją, aguonas, pusės citrinos žievelę ir supilame išspaustas citrinos sultis. Viską gerai sutriname. Išlydome sviestą ir sumaišome su ddžiūvėsėliais. Gautą masę tolygiai paskistome aukštoje apvalioje kepimo formoje ir kepame 150 laipsnių orkaitėje, kol apskrus. Kai pyrago padas bus iškepęs, ant jo pilame varškės įdarą ir vėl pašauname į orkaitę, kurios temperatūra šįkart turi būti ne daugiau kaip 130 laipsnių. Kepame apie 50 minučių. Ant iškepusio pyrago viršaus užpilame truputį cukrumi pasaldintos grietinės. Vėl dedame į tos pačios temperatūros orkaitę 5 minutėms. Pyragą atvėsiname (geriausia per naktį). Prieš patiekdamii papuošiame vaisiais arba uogomis. Labai skanu su braškėmis.
REKLAMA