0.5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus ((biskvitui))
1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus ((kremui))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Biskvitui paruošiame 23 cm skersmens išardomą torto formą. Kraštus ir šonus išklojame kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių temperatūros. Kiaušinių trynius išplakame su puse biskvitui skirto cukraus iki vienalytės masės (ji turėtų pabalti). Tuomet sudedame 50 g ištirpinto šokolado bei biskvitui skirtą vanilinį cukrų ir išmaišome. Baltymus išplakame palaipsniui berdami biskvitui skirtą likusį cukrų. Į atskirą indą sumaišome miltus, krakmolą, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Prasijojame miltų mišinį į trynių masę, pridedam 1/3 išplaktų baltymų ir viską gerai išmaišome. Tuomet sudedame likusius baltymus ir dar kartą išmaišome judesiu aukštyn-žemyn, kad nepažeistume baltymų struktūros. Biskvitinę masę sudedame į formą ir kepame 35-45 min (priklausomai nuo orkaitės, gali iškepti ir anksčiau). Ar iškepęs tikriname mediniu pagaliuku, degtuku ar iešmeliu. Iškepusį biskvitą atvėsiname ir perpjauname per pusę. Kremui varškę su kremui skirtu cukrumi sumalame blenderiu. Supilame jogurtą ir išplakame masę. Želatinos lapelius pamirkome šaltame vandenyje apie 5 min. ir ištirpiname karštose citrinų sultyse. Išplakame grietinėlę iki standžių putų. Truputį pravėsusią citrinų-želatinos masę supilame į varškinę masę ir gerai išmaišome. Sudedame išplaktą grietinėlę ir išmaišome. Pertepimui išardomos torto formos dugną išklojame kepimo popieriumi. Forma turi būti su šonais, t.y. sudėta ne vien tik dugnas. Tai reikalinga, kad kremas gražiai persiteptų. Dedame vieną biskvito lakštą ir pertepame kremu. Tuomet uždedame kitą biskvito sluoksnį ir vėl pertepame. Išlyginame. Tortą padedame kokiai 1 valandai į šaldytuvą. Išėmus puošiame šokoladine juosta - iškerpame tokio pat ilgio ir aukščio juostą iš kepimo popieriaus, kaip mūsų tortas. Ištirpdome ant garų vonelės šokoladą iki temperatūros, kad būtų karšta pirštui. Tuomet plonai užtepame šokoladą ant juostos iš kepimo popieriaus. Palaukiame, kol truputį apstings šokoladas ir apjuosiame tortą. Kokias 5 min. palaikome šaldytuve ir atsargiai nuimame popierių. Papuošiame torto viršų. P.S. Į kremą pertepimui dar galima pridėti želė gabaliukų bei įvairių vaisių. Skanaus!
Autorius: Samanta
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus
3 valgomieji šaukštai kakavos
1/4 stiklinės krakmolo
4 vienetai kiaušinių
1/4 stiklinės kvietinių miltų
200 gramų jogurto (vanilinis arba natūralus)
450 gramų grietinėlės (35% riebumo)
50 gramų juodojo šokolado ((biskvitui))
150 gramų juodojo šokolado ((papuošimui))
200 gramų varškės
šiek tiek druskos (ant peilio galo)
5 vienetai želatinos (lapeliai)
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
0.5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus ((biskvitui))
1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus ((kremui))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Biskvitui paruošiame 23 cm skersmens išardomą torto formą. Kraštus ir šonus išklojame kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių temperatūros. Kiaušinių trynius išplakame su puse biskvitui skirto cukraus iki vienalytės masės (ji turėtų pabalti). Tuomet sudedame 50 g ištirpinto šokolado bei biskvitui skirtą vanilinį cukrų ir išmaišome. Baltymus išplakame palaipsniui berdami biskvitui skirtą likusį cukrų. Į atskirą indą sumaišome miltus, krakmolą, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Prasijojame miltų mišinį į trynių masę, pridedam 1/3 išplaktų baltymų ir viską gerai išmaišome. Tuomet sudedame likusius baltymus ir dar kartą išmaišome judesiu aukštyn-žemyn, kad nepažeistume baltymų struktūros. Biskvitinę masę sudedame į formą ir kepame 35-45 min (priklausomai nuo orkaitės, gali iškepti ir anksčiau). Ar iškepęs tikriname mediniu pagaliuku, degtuku ar iešmeliu. Iškepusį biskvitą atvėsiname ir perpjauname per pusę. Kremui varškę su kremui skirtu cukrumi sumalame blenderiu. Supilame jogurtą ir išplakame masę. Želatinos lapelius pamirkome šaltame vandenyje apie 5 min. ir ištirpiname karštose citrinų sultyse. Išplakame grietinėlę iki standžių putų. Truputį pravėsusią citrinų-želatinos masę supilame į varškinę masę ir gerai išmaišome. Sudedame išplaktą grietinėlę ir išmaišome. Pertepimui išardomos torto formos dugną išklojame kepimo popieriumi. Forma turi būti su šonais, t.y. sudėta ne vien tik dugnas. Tai reikalinga, kad kremas gražiai persiteptų. Dedame vieną biskvito lakštą ir pertepame kremu. Tuomet uždedame kitą biskvito sluoksnį ir vėl pertepame. Išlyginame. Tortą padedame kokiai 1 valandai į šaldytuvą. Išėmus puošiame šokoladine juosta - iškerpame tokio pat ilgio ir aukščio juostą iš kepimo popieriaus, kaip mūsų tortas. Ištirpdome ant garų vonelės šokoladą iki temperatūros, kad būtų karšta pirštui. Tuomet plonai užtepame šokoladą ant juostos iš kepimo popieriaus. Palaukiame, kol truputį apstings šokoladas ir apjuosiame tortą. Kokias 5 min. palaikome šaldytuve ir atsargiai nuimame popierių. Papuošiame torto viršų. P.S. Į kremą pertepimui dar galima pridėti želė gabaliukų bei įvairių vaisių. Skanaus!