Šis apkepukas bus gardus ne tik mažyliams, bet ir suaugusiems. Kruopas užpilti grietinėle ir palaikyti 15min, kol išbrinks. Kiaušinius išplakti su cukrumi. ĮSIDĖMĖKITE: apkepas bus puresnis jei baltymus išplaksite iki standžių putų, o trynius astkirai ištrinsite su cukrumi iki baltumo. Į kiaušinių plakinį sudėti varškę (jei naminė dar gerai pertinkite) ir išsukti. Sukrėsti manus su grietinėle ir viską gerai išmaišyti. Kepimo formą ištepti sviestu ir kepti 15 min. įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 min. Apkepą pabarstyti dansuker cukrumi su cinamonu, arba cinamono ir cukraus mišiniu. Tiekti su grietine arba mėgiama uogiene. Skanu valgyti ir šaltą – tada primena pyragą. Skanaus Jums ir Jūsų mažyliams!
Autorius: Roberta
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono
4 valgomieji šaukštai cukraus
2 vienetai kiaušinių
0.5 stiklinės manų kruopų
150 gramų grietinėlės
600 gramų varškės (naminės)
šiek tiek sviesto (formos tepimui)
1 vienetas razinų (sauja)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šis apkepukas bus gardus ne tik mažyliams, bet ir suaugusiems. Kruopas užpilti grietinėle ir palaikyti 15min, kol išbrinks. Kiaušinius išplakti su cukrumi. ĮSIDĖMĖKITE: apkepas bus puresnis jei baltymus išplaksite iki standžių putų, o trynius astkirai ištrinsite su cukrumi iki baltumo. Į kiaušinių plakinį sudėti varškę (jei naminė dar gerai pertinkite) ir išsukti. Sukrėsti manus su grietinėle ir viską gerai išmaišyti. Kepimo formą ištepti sviestu ir kepti 15 min. įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 min. Apkepą pabarstyti dansuker cukrumi su cinamonu, arba cinamono ir cukraus mišiniu. Tiekti su grietine arba mėgiama uogiene. Skanu valgyti ir šaltą – tada primena pyragą. Skanaus Jums ir Jūsų mažyliams!