Varškę ištrinti su cukrumi ir kiaušinių tryniais. Baltymus suplakti atskirai ir įmaišyti į varškės masę. Į varškės masę taip pat įmaišyti manų kruopas, vanilinį cukrų, kepimo miltelius, pusės citrinos žievelę ir žiupsnelį druskos. Duoti pastovėti varškės masei 10 min. Obuolius nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais, sudėti į varškę ir atsargiai išmaišyti. Kepimo formą ištepti sviestu ir sukrėsti į jį varškės masę. Išlyginti apkepo viršų ir aptepti grietine. Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 40 min.
Autorius: Aiva
INGREDIENTAI:
0.5 vieneto citrinų
0.5 stiklinės cukraus
300 gramų obuolių (rūgštesni)
2 vienetai kiaušinių
6 valgomieji šaukštai manų kruopų
1 kilogramas varškės
šiek tiek druskos
125 mililitrai grietinės
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Varškę ištrinti su cukrumi ir kiaušinių tryniais. Baltymus suplakti atskirai ir įmaišyti į varškės masę. Į varškės masę taip pat įmaišyti manų kruopas, vanilinį cukrų, kepimo miltelius, pusės citrinos žievelę ir žiupsnelį druskos. Duoti pastovėti varškės masei 10 min. Obuolius nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais, sudėti į varškę ir atsargiai išmaišyti. Kepimo formą ištepti sviestu ir sukrėsti į jį varškės masę. Išlyginti apkepo viršų ir aptepti grietine. Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 40 min.