Šešis šaukštus manų kruopų užpilkite šiltu, bet neverdančiu pienu. Išmaišykite ir palikite išbrinkti pusei valandos.
Tuo tarpu keturis kiaušinių baltymą atskirkite nuo trynio. Trynį išsukite su cukrumi. Tuomet supilkite išbrinkusias manų kruopas ir suberkite varškę (500 - 600 g), viską gerai išmaišykite.
Tuomet sutarkuokite sviestą ant gautos masės ir vėl išmaišykite. Įberkite 1 arbatinį šaukštelį kepimo miltelių ir dar kartą išmaišykite.
Išplakite kiaušinio baltymus iki standžių putų ir supilkite į gautą masę, lengvai viską išmaišykite.
Kepimo formą ištepkite alyvuogių aliejumi ir supilkite gautą masę.
Kepkite 170°C orkaitėje apie 50 minučių.
Galima patiekti su uogiene, džemu ar jogurtu.
Skanaus :)
Autorius: Ignė
INGREDIENTAI:
6 valgomieji šaukštai cukraus
4 vienetai kiaušinių
0.5 stiklinės pieno (šiltas)
6 valgomieji šaukštai manų kruopų
600 gramų varškės
30 gramų sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šešis šaukštus manų kruopų užpilkite šiltu, bet neverdančiu pienu. Išmaišykite ir palikite išbrinkti pusei valandos.
Tuo tarpu keturis kiaušinių baltymą atskirkite nuo trynio. Trynį išsukite su cukrumi. Tuomet supilkite išbrinkusias manų kruopas ir suberkite varškę (500 - 600 g), viską gerai išmaišykite.
Tuomet sutarkuokite sviestą ant gautos masės ir vėl išmaišykite. Įberkite 1 arbatinį šaukštelį kepimo miltelių ir dar kartą išmaišykite.
Išplakite kiaušinio baltymus iki standžių putų ir supilkite į gautą masę, lengvai viską išmaišykite.
Kepimo formą ištepkite alyvuogių aliejumi ir supilkite gautą masę.