Pirma paruošime varškę: ją sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas, vanilinį cukrų, įspaudžiame truputį citrinos sulčių ir nutarkuojame nedaug citrinos žievelės. Viską išmaišome, kad varškė būtų be gumuliukų. Po to padarome pagrindą: Lydytą sviestą sumaišome su džiūvėsiais arba batono gabaliukais. Šia mase padengiame kepimo forma, ant jo supilame varškės masę ir viską kepame 40 minučių 180 C karštumo orkaitėje. Išėmus iš orkaitės, ant iškepto apkepo užtepame grietinę, sumaišytą su trupučiu cukraus ir vanilinio cukraus. Įdedame į orkaitę ir pakepame apie 10 minučių, kol gražiai pagels. Tad, SKANAUS!!!
Autorius: Martė
INGREDIENTAI:
3 arbatiniai šaukšteliai aguonų
1 vienetas citrinų
200 gramų cukraus
4 vienetai kiaušinių
160 gramų džiūvesėlių (smulkūs)
1 kilogramas varškės (liesa)
100 gramų sviesto (lydytas)
250 gramų grietinės (riebi)
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirma paruošime varškę: ją sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas, vanilinį cukrų, įspaudžiame truputį citrinos sulčių ir nutarkuojame nedaug citrinos žievelės. Viską išmaišome, kad varškė būtų be gumuliukų. Po to padarome pagrindą: Lydytą sviestą sumaišome su džiūvėsiais arba batono gabaliukais. Šia mase padengiame kepimo forma, ant jo supilame varškės masę ir viską kepame 40 minučių 180 C karštumo orkaitėje. Išėmus iš orkaitės, ant iškepto apkepo užtepame grietinę, sumaišytą su trupučiu cukraus ir vanilinio cukraus. Įdedame į orkaitę ir pakepame apie 10 minučių, kol gražiai pagels. Tad, SKANAUS!!!