REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pirmiausia pasiruošiame tešlą krepšeliams. Sviestą išsukame su paprastu ir vaniliniu cukrumi iki purios masės, įmušame kiaušinį ir gerai išmaišome. Suberiame persijotus miltus ir užminkome tešlą ir ją padedame į šaldymo kamerą 30 min.
- Kol tešla šala, galime pasigaminti plikytą kremą. 3 kiaušinių trynius išsukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir krakmolu. Pieną užviriname ir nuolat maišant supilame į kiaušinių masę. Visa tai kaitiname ant nedidelės ugnies nuolat maišant, kol masė sutirštėja. Nuimame nuo ugnies, ir leidžiame kiek atvėsti. Kai šiek tiek atvėsta įdedame sviesto ir išmaišome.
- Išsitraukiame krepšelių tešlą ir formuojame 1cm storio paplotėlius ir dedame į formeles. Pagrindą subadome šakute ir dedame į įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių, 10 min. pakepti.
- Iškepusias ir atvėsusias tartaletes atsargiai išimame iš formelių. Dedame ataušusį kremą, gražiai išsklaidome ir ant viršaus išdėliojame vaisius.
- Pyragėlių stabilumui viršų galima sutvirtinti želė. Žele aplaistytus pyragėlius pastatome į šaldytuvą kelioms minutėms, kad sustingtų.
Skanaus!
REKLAMA