Boružei įpjauname pusę pomidoro, kad atrodytų kaip sparneliai, ir pataškuojame majonezu. Iš juodosios alyvuogės padarome galvutę, o iš poro šiaudelių - ūselius. Ežiui dedame į lėkštę arba ant padėklo pusę meliono ir susmaigstome į jį smeigtukais vaisių kubelius bei vynuoges. Iš dviejų mažų žaliųjų vynuogių padarome akytes, o iš didelės raudonosios vynuogės - nosį. Krokodilui agurką per vidurį supjaustome spirale, į tarpelius kišami ridikėlių griežinėlius, liežuviui panaudojame paprikos riekelę, o akims - per pusę perpjautą žaliąją alyvuogę, prismeigtą 2 gvazdikėliais. Pelėms dedame į lėkštę per pusę perpjautą kiaušinį, iš ridikėlių griežinėlių padarome ausis, iš 3 gvazdikėlių - akytes ir nosytę, o ūsams panaudojame poro šiaudelius. Tokius papuoštus patiekalus vaikai labai mėgsta!
Autorius: Jūratė
INGREDIENTAI:
1 vienetas agurkų
1 vienetas alyvuogių (juodosios)
1 vienetas alyvuogių (žaliosios)
5 vienetai gvazdikėlių
0.5 vieneto melionų
1 vienetas paprikų (raudonoji, riekelės)
0.5 vieneto pomidorų pastos
šiek tiek porų
šiek tiek vyniuogių (žaliosios ir raudonosios)
1 vienetas kiaušinių (kietai virti)
šiek tiek majonezo
5 vienetai ridikėlių
šiek tiek vaisių (supjaustyti kubeliais)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Boružei įpjauname pusę pomidoro, kad atrodytų kaip sparneliai, ir pataškuojame majonezu. Iš juodosios alyvuogės padarome galvutę, o iš poro šiaudelių - ūselius. Ežiui dedame į lėkštę arba ant padėklo pusę meliono ir susmaigstome į jį smeigtukais vaisių kubelius bei vynuoges. Iš dviejų mažų žaliųjų vynuogių padarome akytes, o iš didelės raudonosios vynuogės - nosį. Krokodilui agurką per vidurį supjaustome spirale, į tarpelius kišami ridikėlių griežinėlius, liežuviui panaudojame paprikos riekelę, o akims - per pusę perpjautą žaliąją alyvuogę, prismeigtą 2 gvazdikėliais. Pelėms dedame į lėkštę per pusę perpjautą kiaušinį, iš ridikėlių griežinėlių padarome ausis, iš 3 gvazdikėlių - akytes ir nosytę, o ūsams panaudojame poro šiaudelius. Tokius papuoštus patiekalus vaikai labai mėgsta!