Į puodelį sukrečiam mėlynių uogienę, smulkintus svogūnus ir česnakus, garstyčias, čiobrelius ir maišant užvirinti. Upėtakio gabaliukus pabarstyti druska ir pipirais, išdėlioti sviestu pateptoje skardoje ir abi puses kepame po 7 minutes. Upėtakį dėti ant lėkštės, užpilti mėlynių padažu, patiekti su ryžiais.
Autorius: Raminta
INGREDIENTAI:
2 česnakų
1 arbatinis šaukštelis čiobrelių (džiovinti)
šiek tiek juodųjų pipirų
100 gramų mėlinių (uogienė)
šiek tiek petražolių (papuošimui)
1 arbatinis šaukštelis garstyčių
1/4 vieneto svogūnų (smulkintas)
4 vienetai upėtakių (gabaliukai be odos)
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto (lydytas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į puodelį sukrečiam mėlynių uogienę, smulkintus svogūnus ir česnakus, garstyčias, čiobrelius ir maišant užvirinti. Upėtakio gabaliukus pabarstyti druska ir pipirais, išdėlioti sviestu pateptoje skardoje ir abi puses kepame po 7 minutes. Upėtakį dėti ant lėkštės, užpilti mėlynių padažu, patiekti su ryžiais.