Iš kiaušinio, vandens, miltų bei šiek tiek druskos paruošiame tešlą koldūnams. Saldžiam įdarui imame 3 stiklines šviežių arba šaldytų uogų (tinka juodieji serbentai, vyšnios be kauliukų, mėlynės, bruknės ir kt.), užpilame cukrumi, pagardiname cinamonu ir išmaišome (uogas galite trinti arba ne - kaip jums labiau patinka). Tešlą plonai iškočiojame, išspaudžiame apvali blynelius, ant kiekvieno jų dedame po šaukštelį uogų įdaro ir suspaudžiame tešlos kraštelius. Suformuotus koldūnus dedame į puodą su verdančiu vandeniu ir verdame, kol visi koldūnai iškyla į paviršių. Patiekiame su grietine. Skanaus.
Autorius: Vicky
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono
0.5 stiklinės cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 stiklinė vandens
šiek tiek druskos
3 stiklinės uogų (šviežios/šaldytos)
2 stiklinės grikių miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš kiaušinio, vandens, miltų bei šiek tiek druskos paruošiame tešlą koldūnams. Saldžiam įdarui imame 3 stiklines šviežių arba šaldytų uogų (tinka juodieji serbentai, vyšnios be kauliukų, mėlynės, bruknės ir kt.), užpilame cukrumi, pagardiname cinamonu ir išmaišome (uogas galite trinti arba ne - kaip jums labiau patinka). Tešlą plonai iškočiojame, išspaudžiame apvali blynelius, ant kiekvieno jų dedame po šaukštelį uogų įdaro ir suspaudžiame tešlos kraštelius. Suformuotus koldūnus dedame į puodą su verdančiu vandeniu ir verdame, kol visi koldūnai iškyla į paviršių. Patiekiame su grietine. Skanaus.