Nugesinkite acte sodą ir sumaišykite su sviestu bei miltais. Gautą tešlą sudėkite į maišelį ir padėkite į šaldymo kamerą. Varškę sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi bei susmulkintais džiovintais abrikosais. Atšaldytą tešlą padalinkite į 3 lygias dalis. Du trečdalius tešlos sutarkuokite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, ant jos sudėkite varškės masę ir viską užtarkuokite likusia tešla. Kepkite apie 30 min. 180 laipsnių temperatūroje. Valgykite atvėsusį. Skanaus.
Autorius: Rūta
INGREDIENTAI:
2 saujos abrikosų (džiovinti)
0.5 stiklinės cukraus
150 gramų margarino
3 vienetai kiaušinių
2.5 stiklinės kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis acto
1 arbatinis šaukštelis sodos
500 gramų varškės
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nugesinkite acte sodą ir sumaišykite su sviestu bei miltais. Gautą tešlą sudėkite į maišelį ir padėkite į šaldymo kamerą. Varškę sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi bei susmulkintais džiovintais abrikosais. Atšaldytą tešlą padalinkite į 3 lygias dalis. Du trečdalius tešlos sutarkuokite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, ant jos sudėkite varškės masę ir viską užtarkuokite likusia tešla. Kepkite apie 30 min. 180 laipsnių temperatūroje. Valgykite atvėsusį. Skanaus.