Pirmiausia nulupame obuolius ir supjaustome. Į puodą įpilame tris šaukštus vandens, sudedame obuolius ir verdame tol, kol pasidaro košė. Jei obuoliai rūgštoki, patarčiau įdėti šiek tiek cukraus. Toliau ištepame skardą sviestu ir košę suverčiame į skardą. Į dubenį sudedame miltus, cukrų ir gabalėliais supjaustytą sviestą. Tuomet labai švelniai ir su meile išminkome tešlą. Turėtumėte gauti tešlą panašią į smėlį. Tada šį "smėliuką" švelniai suberiame ant obuolių košės. Kepame 30 minučių 180 laipsnių ugnyje. Štai ir viskas! Skanaus!
Šį pyragą kepame kiekvieną sekmadienį jau antrus metus iš eilės. Ir mums jis nepabosta! Pabandykite tikrai labai skanus. :)
Autorius: Ieva
INGREDIENTAI:
200 gramų cukraus
800 gramų obuolių
200 gramų kvietinių miltų
150 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmiausia nulupame obuolius ir supjaustome. Į puodą įpilame tris šaukštus vandens, sudedame obuolius ir verdame tol, kol pasidaro košė. Jei obuoliai rūgštoki, patarčiau įdėti šiek tiek cukraus. Toliau ištepame skardą sviestu ir košę suverčiame į skardą. Į dubenį sudedame miltus, cukrų ir gabalėliais supjaustytą sviestą. Tuomet labai švelniai ir su meile išminkome tešlą. Turėtumėte gauti tešlą panašią į smėlį. Tada šį "smėliuką" švelniai suberiame ant obuolių košės. Kepame 30 minučių 180 laipsnių ugnyje. Štai ir viskas! Skanaus!
Šį pyragą kepame kiekvieną sekmadienį jau antrus metus iš eilės. Ir mums jis nepabosta! Pabandykite tikrai labai skanus. :)