Kumpį supjaustome siauromis juostelėmis. Česnakus nulupame ir smulkiai sukapojame. Šparagines pupeles nuplauname ir supjaustome puselėmis. Į Į įkaitintą puodą dedame sviesto ir pakepiname šparagines pupeles ir česnakus. Supilame sultinį pagardiname prieskoniais ir verdame apie 10 min. Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje ir suverčiame į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų. Keptuvėje svieste pakepiname kumpį ir iš lėto maišydami suverčiame grietinėlę, pagardiname viską druska, kaitiname kol sutirštėja. Atskirame inde sumaišome makaronus su pupelėmis. Patiekiame su gautu kumpio padažu. Viską pabarstome mairūnais ir juodaisiais pipirais.
Autorius: Vika
INGREDIENTAI:
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek mairūnų
80 gramų kiaulienos kumpio (virtas)
500 gramų makaronų ("Tortellini" su sūrio įdaru)
200 mililitrų grietinėlės
šiek tiek druskos
4 valgomieji šaukštai sviesto
120 mililitrų sultinio
300 gramų sparaginių pupelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kumpį supjaustome siauromis juostelėmis. Česnakus nulupame ir smulkiai sukapojame. Šparagines pupeles nuplauname ir supjaustome puselėmis. Į Į įkaitintą puodą dedame sviesto ir pakepiname šparagines pupeles ir česnakus. Supilame sultinį pagardiname prieskoniais ir verdame apie 10 min. Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje ir suverčiame į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų. Keptuvėje svieste pakepiname kumpį ir iš lėto maišydami suverčiame grietinėlę, pagardiname viską druska, kaitiname kol sutirštėja. Atskirame inde sumaišome makaronus su pupelėmis. Patiekiame su gautu kumpio padažu. Viską pabarstome mairūnais ir juodaisiais pipirais.