Midijas nuplauname šaltu vandeniu ir paliekame, kad nusivarvėtų. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir pakepiname smulkintus česnakus 2-3 minutes. Po to sudedame smulkintą papriką, bazilikus, krapus ir sudedame midijas. Įmaišome pomidorų pastą, supilame sultinį, vyną ir troškiname apie 15 min. ant vidutinio kaitrumo ugnies. Įberkite druskytės pagal skonį.
Autorius: Jūratė
INGREDIENTAI:
1 sauja bazilikų
3 česnakų
1 sauja krapų
1 vienetas paprikų
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
50 mililitrų raudonojo vyno (sausas)
šiek tiek druskos
1 stiklinė sultinio (vištienos)
800 gramų midijų
1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Midijas nuplauname šaltu vandeniu ir paliekame, kad nusivarvėtų. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir pakepiname smulkintus česnakus 2-3 minutes. Po to sudedame smulkintą papriką, bazilikus, krapus ir sudedame midijas. Įmaišome pomidorų pastą, supilame sultinį, vyną ir troškiname apie 15 min. ant vidutinio kaitrumo ugnies. Įberkite druskytės pagal skonį.