INGREDIENTAI:
- šiek tiek cukraus
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 4 vienetai pomidorų pastos
- 100 gramų pieno
- šiek tiek druskos
- 50 gramų sviesto
- 1 vienetas cukinijos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Cukiniją nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais. Į puodą, skirtą troškinimui, įpilkite 1,5 stiklinės vandens, įberkite druskos, sudėkite sviestą, cukinijos gabalėlius ir troškinkite, kol cukinija suminkštėja. Sudėkite skiltelėmis supjaustytus pomidorus. Troškinkite dar 10 minučių. Tada suberkite cukrų, tarkuotą fermentinį sūrį ir gerai išmaišykite.
Jei norite kad cukinijos gabalėliai nesuvirtų, prieš troškindami galite juos pamerkti į parūgštintą vandenį. Taip troškinta cukinija gali būti valgoma kaip atskiras patiekalas arba patiekiama prie virtos mėsos ir bulvių.
REKLAMA