INGREDIENTAI:
- 1.5 stiklinės kvietinių miltų
- 0.5 stiklinės vandens
- 2 arbatiniai šaukšteliai mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įdarui reikės: 250 g maltos mėsos, 0,5 šaukšto konjako, šaukštas prieskoninių žalumynų sriubai, 0,5 šaukštelio cukraus, 0,5 šaukštelio druskos, šaukštas aliejaus, 0,25 šaukštelio sutarkuoto imbiero, 0,5 šaukštelio kukurūzų krakmolo.
Tešla užminkoma, gerai iškočiojama, pridengiama drėgna servetėle, užvožiama nedidele lėkštelė ir 2 val. palaikoma kambario temperatūroje, kad pakiltų. Po to dar kartą išminkoma. Ant miltais pabarstytos lentos iš jos iškočiojami 5 cm skersmens voleliai, kurie supjaustomi 4 cm ilgio gabaliukais. Iš kiekvieno gabaliuko iškočiojamas 8 cm diametro skritulėlis. Ant skritulėlių užkrečiama įdaro ir padaromi kukuliai.
Į greitpuodį įpilama truputį vandens, virš jo ištempiama drobinė servetėlė, ant jos sudedami kukuliai taip, kad nesiliestų vienas su kitu. Puodas uždengiamas paprastu dangčiu, ir kukuliai troškinami garuose 20 min. Iš nurodytų produktų galima padaryti 15 kukulių.
REKLAMA