Kopūsto gūžė supjaustoma, sudedama į puodą, įpilama truputis vandens, vėliau rūgšties ir troškinama. Miltai pakepinami svieste, pridedama smulkiai supjaustytų svogūnų, pomidorų padažo ir, atskiedus karštu sultiniu, pavirinama. Toks padažas supilamas ant kopūstų, išmaišoma, pagardinama cukrumi, druska ir dar patroškinama. Vietoj pomidorų padažo galima dėti obuolių. Panašiai troškinami ir rauginti kopūstai, tik į juos nededama rūgšties. Karšti troškinti kopūstai tinka valgyti su bulvėmis, taip pat prie mėsos, žuvies ar paukštienos patiekalų. Skanaus.
Autorius: Rima
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
1 vienetas kopūstų
2 vienetai svogūnų
0.5 valgomojo šaukšto kvietinių miltų
šiek tiek acto
2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
šiek tiek druskos
2 vienetai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kopūsto gūžė supjaustoma, sudedama į puodą, įpilama truputis vandens, vėliau rūgšties ir troškinama. Miltai pakepinami svieste, pridedama smulkiai supjaustytų svogūnų, pomidorų padažo ir, atskiedus karštu sultiniu, pavirinama. Toks padažas supilamas ant kopūstų, išmaišoma, pagardinama cukrumi, druska ir dar patroškinama. Vietoj pomidorų padažo galima dėti obuolių. Panašiai troškinami ir rauginti kopūstai, tik į juos nededama rūgšties. Karšti troškinti kopūstai tinka valgyti su bulvėmis, taip pat prie mėsos, žuvies ar paukštienos patiekalų. Skanaus.