Išplauti ir išvalyti kalmarus, 10 min palaikyti verdančiame vandenyje. Kalmarus truputį atvėsinti ir supjaustyti šiaudeliais. Smulkiai supjaustyti svogūnus. Sviestą ištirpinti keptuvėje ir jame pakepinti svogūnus, po to sudėti kalmarus ir kartu pakepinti dar 5 min. Paskiau įpilti vandens tiek, kad viskas būtų apsemta ir troškinti 25 min. Padažui: grietinę (galima dėti 250 g grietinės ir 250 g majonezo, tuomet bus aštriau), druską, ir pipirus sumaišyti. Kalmarus išimti į lėkštę, užpilti padažu ir apibarstyti žalumynais.
Autorius: tutsi
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai svogūnų
1 kilogramas kalmarų
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas sviesto
500 gramų grietinės
šiek tiek žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išplauti ir išvalyti kalmarus, 10 min palaikyti verdančiame vandenyje. Kalmarus truputį atvėsinti ir supjaustyti šiaudeliais. Smulkiai supjaustyti svogūnus. Sviestą ištirpinti keptuvėje ir jame pakepinti svogūnus, po to sudėti kalmarus ir kartu pakepinti dar 5 min. Paskiau įpilti vandens tiek, kad viskas būtų apsemta ir troškinti 25 min. Padažui: grietinę (galima dėti 250 g grietinės ir 250 g majonezo, tuomet bus aštriau), druską, ir pipirus sumaišyti. Kalmarus išimti į lėkštę, užpilti padažu ir apibarstyti žalumynais.