INGREDIENTAI:
- 1 vienetas citrinų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 valgomasis šaukštas kviečių
- 3 vienetai svogūnų
- 800 gramų kiaulienos inkstų
- 2.5 valgomojo šaukšto taukų (riebalų) (tirpinti)
- šiek tiek druskos
- 1 stiklinė sultinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Vandenyje išmirkyti inkstai nuplaunami, dedami į šaltą pasūdytą vandenį, pakaitinami, išgriebiami, nuplaunami, vėl užpilami vandeniu ir pavirinami. Vėliau supjaustomi griežinėliais, dar kartą nuplaunami, nusausinami, pavoliojami miltuose.
Puode įkaitinami riebalai, juose pakepinami supjaustyti inkstai, svogūnai, suberiami likusieji miltai, šiek tiek pakaitinama, įpilama sultinio, nutarkuojama citrinos žievelė ir įspaudžiamos jos sultys. Pasūdžius suberiami prieskoniai ir viskas trumpai patroškinama. Tiekiama pašildytame pusdubenyje su keptomis bulvėmis, raugintais agurkais.
REKLAMA