INGREDIENTAI:
- 6 vienetai agurkų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek krapų
- šiek tiek petražolių
- 2 vienetai pomidorų pastos
- šiek tiek svogūnų
- 250 gramų kiaulės faršo
- 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas sviesto
- 0.5 stiklinės grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Agurkai (vienodo dydžio) nulupami, perpjaunami pusiau, išgremžus sėklas, pasūdomi ir prikemšami pasūdyto ir papipirinto mėsos faršo įdaro. Tada abi pusės suvožiamos, surišamos siūlais, apibarstomos miltais ir pakepinamos svieste. Apkepę įdaryti agurkai sudedami į puodą, supilamas likęs sviestas, pridedama pomidorų skiltelių, supjaustytų svogūnų, įpilama grietinės, įberiama pipirų, druskos ir troškinama.
Tiekiama (nuėmus siūlus) pašildytame pusdubenyje su tuo pačiu padažu, kuriame buvo troškinama. Patiekalas apibarstomas susmulkintais krapais, petražolėmis.
REKLAMA