Išvalyta supjaustyta vėgėlė apibarstoma pipirais, druska, miltais ir pakepinama svieste. Tada sudedama į puodą kartu su susmulkintais bei svieste pakepintais svogūnais, grybais, agurku bei vėgėlės kepenimis, įpilama sulčių, sultinio (ar vandens) ir troškinama. Tiekiama pusdubenyje su troškintais grybais tame pačiame padaže, kuriame troškinta. Skanaus.
Autorius: Laimutė
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
šiek tiek petražolių
1 vienetas svogūnų
0.5 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė obuolių sulčių
1 vienetas marinuotų agurkų
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
2 stiklinės grybų (apvirti)
1 kilogramas vėgelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išvalyta supjaustyta vėgėlė apibarstoma pipirais, druska, miltais ir pakepinama svieste. Tada sudedama į puodą kartu su susmulkintais bei svieste pakepintais svogūnais, grybais, agurku bei vėgėlės kepenimis, įpilama sulčių, sultinio (ar vandens) ir troškinama. Tiekiama pusdubenyje su troškintais grybais tame pačiame padaže, kuriame troškinta. Skanaus.