INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek laurų lapų
- šiek tiek slyvų (džiovintos)
- 30 gramų kiaulės lašinių
- 0.5 stiklinės taukų (riebalų)
- 800 gramų triušienos
- 2 vienetai kiaušinių
- 3 vienetai batono (riekės)
- šiek tiek džiūvesėlių
- 0.5 stiklinės pieno
- šiek tiek druskos
- 60 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Triušiena sumalama kartu su lašiniukais ir piene išmirkytu batonu. Vietoj lašiniukų galima dėti gerai išsuktą sviestą. Į sumaltą mėsą sudedami visi prieskoniai, kiaušinis, pasūdoma ir labai gerai sumaišoma. Iš masės daromi nedideli kukuliai, į juos įdedama po išbrinkintą džiovintą (be kauliuko) slyvą, pavilgoma išplaktame kiaušinyje, pavoliojama džiūvėsėliuose ir kepama gerai įkaitintuose riebaluose (beveik verdama). Parusvėję kukuliai išgriebiami iš riebalų, sudedami į kitą indą ir kiek palaikomi šiltoje orkaitėje.
Tiekiami pašildytame pusdubenyje, apšlakstyti tirpintu sviestu. Aplink apdėliojama keptomis bulvėmis, puošiama prieskoniniais žalumynais.
REKLAMA