Šokoladą susmulkinti, užpilti grietinėle ir pastatyti ant silpnos ugnies. Pastoviai maišant užvirinti ir nuimti nuo ugnies. Gerai išmaišyti, kol ištirps visas šokoladas. Kambario temperatūros sviestą sudėti į šokolado - grietinėlės masę, išmaišyti. Gautą masę laikyti šaldytuve 7 val, kol sustings. Atšalusią šokolado masę pasemti šaukšteliu, suformuoti kamuoliukus, išvolioti juos smulkintuose pistacijose. Į vidų galima įsprausti uogą arba vaisiaus gabaliuką. Suformuotus triufelius palaikyti šaldytuve 4-5 val.
Autorius: Aiva
INGREDIENTAI:
šiek tiek pistacijų (smulkintos)
200 mililitrų grietinėlės
250 gramų juodojo šokolado
100 gramų sviesto
2 valgomieji šaukštai konjako
šiek tiek kokosų (drožlės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šokoladą susmulkinti, užpilti grietinėle ir pastatyti ant silpnos ugnies. Pastoviai maišant užvirinti ir nuimti nuo ugnies. Gerai išmaišyti, kol ištirps visas šokoladas. Kambario temperatūros sviestą sudėti į šokolado - grietinėlės masę, išmaišyti. Gautą masę laikyti šaldytuve 7 val, kol sustings. Atšalusią šokolado masę pasemti šaukšteliu, suformuoti kamuoliukus, išvolioti juos smulkintuose pistacijose. Į vidų galima įsprausti uogą arba vaisiaus gabaliuką. Suformuotus triufelius palaikyti šaldytuve 4-5 val.