šiek tiek dešros (kumpis, ar tiesiog virtos mėsos griežinėlių)
100 gramų grietinės
šiek tiek sultinio (mėsos arba daržovių 1 kubelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuvalytas ir susmulkintas daržoves suberiam į puodą. Įpylę vandens, įmetam sultinio kubelį ir verdam 20 min. Nukeliam puodą ir truputį atvėsinus sutrinam smulkintuvu. Po to dar kartą užvirinam, paskaninam grietine ir trupučiu muskato riešutu. Pagal skonį įdedame druskos. Kumpį ar virtą mėsytę supjaustome plonais griežinėliais. Prieš patiekdami į stalą, į kiekvieną sriubos lėkštę įberiame kumpį ar mėsytę. Dar galima paskaninti smulkintais krapais ar petražolėm.
Autorius: rm
INGREDIENTAI:
3 vienetai bulvių
1 vienetas morkų
šiek tiek muskato (trintas)
2 vienetai svogūnų
1 litras vandens
šiek tiek dešros (kumpis, ar tiesiog virtos mėsos griežinėlių)
100 gramų grietinės
šiek tiek sultinio (mėsos arba daržovių 1 kubelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuvalytas ir susmulkintas daržoves suberiam į puodą. Įpylę vandens, įmetam sultinio kubelį ir verdam 20 min. Nukeliam puodą ir truputį atvėsinus sutrinam smulkintuvu. Po to dar kartą užvirinam, paskaninam grietine ir trupučiu muskato riešutu. Pagal skonį įdedame druskos. Kumpį ar virtą mėsytę supjaustome plonais griežinėliais. Prieš patiekdami į stalą, į kiekvieną sriubos lėkštę įberiame kumpį ar mėsytę. Dar galima paskaninti smulkintais krapais ar petražolėm.