Riešutus paskrudinti keptuvėje be jokių riebalų. Išvirti sirupą iš vandens ir cukraus. Į gautą sirupą sudėti imbierą, citrinos žievelę. Pavirti sirupą apie 5 minutes, tada perkošti, šiek tiek atvėsinti ir įmaišyti medaus. Nulupti melioną, išimti jo sėklas, susmulkinkite minkštimą. Apdorotą melioną elektriniu plakikliu išplakti su riešutais, obuolių sultimis, kol gausis vientisa masė ir padėti 30 minučių į šaldytuvą. Atvėsintą sriubą supilstyti į dubenėlius, papuošti mėtų lapeliais ir patiekti.
Autorius: Vaida
INGREDIENTAI:
8 valgomieji šaukštai cukraus
1 stiklinė graikinių riešutų
1 arbatinis šaukštelis imbierų (maltas)
2 valgomieji šaukštai medaus
1 vienetas melionų
1 stiklinė vandens
2 vienetai mėtų (lapeliai)
1 valgomasis šaukštas citrinos žievelės
1 stiklinė sulčių (obuolių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Riešutus paskrudinti keptuvėje be jokių riebalų. Išvirti sirupą iš vandens ir cukraus. Į gautą sirupą sudėti imbierą, citrinos žievelę. Pavirti sirupą apie 5 minutes, tada perkošti, šiek tiek atvėsinti ir įmaišyti medaus. Nulupti melioną, išimti jo sėklas, susmulkinkite minkštimą. Apdorotą melioną elektriniu plakikliu išplakti su riešutais, obuolių sultimis, kol gausis vientisa masė ir padėti 30 minučių į šaldytuvą. Atvėsintą sriubą supilstyti į dubenėlius, papuošti mėtų lapeliais ir patiekti.