REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Gaminimas: Iš kiaušinių, grietinės, cukraus, sviesto ir miltų suminkome nekietą tešlą ir padedame į šoną, kol pasiruošime obuolius įdarui. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome skiltelėmis.
- Tešlą padaliname į 4 dalis, bet viena jų turi but didesnė, apačiai.
- 26 cm skersmens atidaromą kepimo formą išklojame kepimo popierium. Ant miltuoto paviršiaus kočiojame didžiausią gabalėlį. Jį dedame į formą, padarydami kraštelius.
- Tešlą patepame lydytu sviestu, sudėliojame obuolių skilteles, užbarstome šaukštu cukraus, puse šaukštelio cinamono ir apšlakstome šaukšteliu medaus.
- Kočiojame antrą tešlos gabalėlį, dedame ant obuolių ir prispaudžiame prie kraštelių, tepame lydytu sviestu, dedame obuolius, barstome cukrum, cinamonu, šlakstome medumi.
Tada kočiojame trečią gabalėlį, dengiame obuolius, prispaudžiame, tepame lydytu sviestu ir t.t.
Paskutiniu iškočiotu tešlos gabalėliu dengiame obuolius, prispaudžiame ir viduryje išpjauname nedidelę skylutę, patepame lydytu sviestu. - Tokį traškų gražuolį šauname į iki 180 C įkaitintą orkaitę. Kepame 40 - 50 min.
- Iškepusį ir truputį pravėsintą apibarstome miltiniu cukrum.
Jei valgysite šiltą, galite patiekti su ledais.
Tikrai labai skanus pyragas...
REKLAMA