Papildomai tešlai reikės 1 a. š. salyklo ekstrakto. Viename dubenyje sumaišykite mieles, 75 g minkšto margarino, šaltą vandenį ir druską bei salyklo ekstraktą. Suberkite 500 g miltų ir suminkykite tešlą. Suminkytą tešlą palikite šiltai apie 30 min., kad pakiltų. Riestainių pildymui sumaišykite 125 g margarino ir 50 g miltų. Iškočiokite pakilusią tešlą, ant jos užtepkite sviesto bei miltų masę, perlenkite tešlą pusiau, iškočiokite ir taip lankstant pakartokite apie 4-5 kartus. Iškočiotą tešlą palikite 20 min.. Tuomet iškočiokite 2 cm storio blyną, ilgais supjaustykite stačiakampiais, juos sulenkite, sulipinkite, kad gautųsi riestainis ir įpjaustykite riestainių kraštus. Taip paruoštus riestainius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite apie 20 min. 200 laipsnių temperatūroje. Skanaus.
Autorius: Lijana
INGREDIENTAI:
200 gramų margarino
550 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų vandens
15 gramų druskos
15 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Papildomai tešlai reikės 1 a. š. salyklo ekstrakto. Viename dubenyje sumaišykite mieles, 75 g minkšto margarino, šaltą vandenį ir druską bei salyklo ekstraktą. Suberkite 500 g miltų ir suminkykite tešlą. Suminkytą tešlą palikite šiltai apie 30 min., kad pakiltų. Riestainių pildymui sumaišykite 125 g margarino ir 50 g miltų. Iškočiokite pakilusią tešlą, ant jos užtepkite sviesto bei miltų masę, perlenkite tešlą pusiau, iškočiokite ir taip lankstant pakartokite apie 4-5 kartus. Iškočiotą tešlą palikite 20 min.. Tuomet iškočiokite 2 cm storio blyną, ilgais supjaustykite stačiakampiais, juos sulenkite, sulipinkite, kad gautųsi riestainis ir įpjaustykite riestainių kraštus. Taip paruoštus riestainius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite apie 20 min. 200 laipsnių temperatūroje. Skanaus.