Sviestas su cukrumi sukamas, kol masė pasidaro puri. Į sukamą masę po vieną įmušami kiaušiniai, suberiami miltai su vandenyje tirpintomis mielėmis ir viskas gerai išmaišoma. Palaukiama kol iškils. Tešla turi būti tokio tirštumo, kad švirkščiama pro konditerinę tūtelę išlaikytų formą. Jei tešla sušilusi — atvėsinama. Skardoje įtiestas pergamentinis popierius ištepamas riebalais ir pabarstomas miltais. Sausainėliai padaromi norimos formos ir kepami labai karštoje, 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol gražiai pagels. Skanaus.
Autorius: Aina
INGREDIENTAI:
250 gramų cukraus
šiek tiek vanilės
4 vienetai kiaušinių
0.5 kilogramo kvietinių miltų
250 gramų sviesto
30 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestas su cukrumi sukamas, kol masė pasidaro puri. Į sukamą masę po vieną įmušami kiaušiniai, suberiami miltai su vandenyje tirpintomis mielėmis ir viskas gerai išmaišoma. Palaukiama kol iškils. Tešla turi būti tokio tirštumo, kad švirkščiama pro konditerinę tūtelę išlaikytų formą. Jei tešla sušilusi — atvėsinama. Skardoje įtiestas pergamentinis popierius ištepamas riebalais ir pabarstomas miltais. Sausainėliai padaromi norimos formos ir kepami labai karštoje, 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol gražiai pagels. Skanaus.