Sviestą išsukti iki purumo su cukrumi. Persijotus miltus, druską bei vanilę palaipsniui įmaišyti į sviestinę masę.
Suberti smulkintas spanguoles, viską gerai išmaišyti, suformuoti rutulį, suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 1 valandai.
Tešlą iškočioti į 3 - 4 cm storio lakštą, išspausti norimos formos sausainėlius, sudėti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi ir kepti 160°C orkaitėje apie 15-20 minučių.
Sausainiai turėtų būti šviesios spalvos, neperkepę. Sausainius pabarstyti cukraus pudra.
Autorius: Rita
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)
120 gramų cukraus
100 gramų spanguolių (smulkintos, džiovintos)
5 vanilės (esencija)
245 gramai kvietinių miltų ("Ekstra")
275 gramai sviesto (minkštas)
145 gramai kukurūzų miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą išsukti iki purumo su cukrumi. Persijotus miltus, druską bei vanilę palaipsniui įmaišyti į sviestinę masę.
Suberti smulkintas spanguoles, viską gerai išmaišyti, suformuoti rutulį, suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 1 valandai.
Tešlą iškočioti į 3 - 4 cm storio lakštą, išspausti norimos formos sausainėlius, sudėti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi ir kepti 160°C orkaitėje apie 15-20 minučių.
Sausainiai turėtų būti šviesios spalvos, neperkepę. Sausainius pabarstyti cukraus pudra.