Tešlą plonai iškočiojame, suformuojame kvadratinius blynus ir apie 10 min. apkepame 200 laipsnių temperatūroje. Varškės sūrį sutriname ir sumaišome su majonezu, druska bei ikrais. Lašišą supjaustome labai plonais griežinėliais. Imame vieną sluoksniuotos tešlos paplotį ir tepame ant jo varškės sūrio masę, ant viršaus sudėliojame lašišą ir taip kartojame, kol sunaudojame visus lakštus bei likusius ingredientus. Torto viršus turi pasibaigti varškės sūrio ir ikrų mase. Apibarstome tortą sluoksniuotos tešlos trupiniais, apvyniojame maistine plėvele it padedame 5-6 val. į šaldytuvą. Patiekiame šaltą. Skanaus!
Autorius: Rimantė
INGREDIENTAI:
šiek tiek krapų
300 gramų lašišų (rūkyta)
šiek tiek majonezo
šiek tiek druskos
50 gramų ikrų
500 gramų varškės sūrio
800 gramų sluoksniuotos tešlos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešlą plonai iškočiojame, suformuojame kvadratinius blynus ir apie 10 min. apkepame 200 laipsnių temperatūroje. Varškės sūrį sutriname ir sumaišome su majonezu, druska bei ikrais. Lašišą supjaustome labai plonais griežinėliais. Imame vieną sluoksniuotos tešlos paplotį ir tepame ant jo varškės sūrio masę, ant viršaus sudėliojame lašišą ir taip kartojame, kol sunaudojame visus lakštus bei likusius ingredientus. Torto viršus turi pasibaigti varškės sūrio ir ikrų mase. Apibarstome tortą sluoksniuotos tešlos trupiniais, apvyniojame maistine plėvele it padedame 5-6 val. į šaldytuvą. Patiekiame šaltą. Skanaus!