• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai citrinų (biskvitų sulaistymui)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus (biskvitų sulaistymui)
  • 230 gramų cukraus (biskvitui)
  • 1 vienetas migdolų (kremui, smulkinti, pakeliuose)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės (biskvitui, esencija)
  • 5 vienetai kiaušinių (biskvitui)
  • 230 gramų kvietinių miltų (biskvitui)
  • 200 gramų vandens (biskvitų sulaistymui)
  • 450 gramų grietinėlės (kremui)
  • 2 vienetai grietinėlės (standiklis, kremui, pakeliuose)
  • 65 gramai aliejaus (biskvitui)
  • 180 gramų sviesto (kremui)
  • 50 gramų kokosų (kremui, drožlės)
  • 1 vienetas kondensuoto pieno (kremui, indeliuose)
  • 20 gramų kepimo miltelių (biskvitui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė padidės tris kartus ir pabals. Supilti aliejų, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir plakti iki vientisos gražios masės. Gautą tešlą padalinti į 3 dalis (apie 2 samčiai vienai porcijai), pilti į 26 cm skersmens apvalią kepimo formą ir kepti 3 atskirus torto lakštus, 190 laipsnių orkaitėje apie 15 min.
    Kremas: į grietinėlę suberti standiklį ir plakti iki standumo, palikti šaldytuve. Kambario temperatūros sviestą (arba margariną) išsukti su kondensuotu pienu, suberti kokosų drožles ir pakepintus smulkintus migdolus. Viską išmaišyti, padėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Į atvėsusią margarino masę sukrėsti grietinėlę, dar kartą viską išmaišyti.
    Biskvitų sulaistymui: išspausti citrinų sultis, įpilti vandens, 2 a. šaukštelius cukraus. Torto surinkimas: pirmasis į tortinę dedasi biskvitas, jis sulaistomas citrinos užpilu, tepamas kremas ir toliau viskas kartojasi. Viršus ir šonai aptepami kremu, pabarstome kokoso drožlėmis, puošiame pagal fantaziją:) Dedame į šaldytuvą mažiausiai 5 valandoms. Skanaus!

Autorius: Akvile

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai citrinų (biskvitų sulaistymui)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus (biskvitų sulaistymui)
  • 230 gramų cukraus (biskvitui)
  • 1 vienetas migdolų (kremui, smulkinti, pakeliuose)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės (biskvitui, esencija)
  • 5 vienetai kiaušinių (biskvitui)
  • 230 gramų kvietinių miltų (biskvitui)
  • 200 gramų vandens (biskvitų sulaistymui)
  • 450 gramų grietinėlės (kremui)
  • 2 vienetai grietinėlės (standiklis, kremui, pakeliuose)
  • 65 gramai aliejaus (biskvitui)
  • 180 gramų sviesto (kremui)
  • 50 gramų kokosų (kremui, drožlės)
  • 1 vienetas kondensuoto pieno (kremui, indeliuose)
  • 20 gramų kepimo miltelių (biskvitui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė padidės tris kartus ir pabals. Supilti aliejų, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir plakti iki vientisos gražios masės. Gautą tešlą padalinti į 3 dalis (apie 2 samčiai vienai porcijai), pilti į 26 cm skersmens apvalią kepimo formą ir kepti 3 atskirus torto lakštus, 190 laipsnių orkaitėje apie 15 min.
    Kremas: į grietinėlę suberti standiklį ir plakti iki standumo, palikti šaldytuve. Kambario temperatūros sviestą (arba margariną) išsukti su kondensuotu pienu, suberti kokosų drožles ir pakepintus smulkintus migdolus. Viską išmaišyti, padėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Į atvėsusią margarino masę sukrėsti grietinėlę, dar kartą viską išmaišyti.
    Biskvitų sulaistymui: išspausti citrinų sultis, įpilti vandens, 2 a. šaukštelius cukraus. Torto surinkimas: pirmasis į tortinę dedasi biskvitas, jis sulaistomas citrinos užpilu, tepamas kremas ir toliau viskas kartojasi. Viršus ir šonai aptepami kremu, pabarstome kokoso drožlėmis, puošiame pagal fantaziją:) Dedame į šaldytuvą mažiausiai 5 valandoms. Skanaus!

Autorius: Akvile

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų