PARUOŠIMO BŪDAS:
- Tešla:
Į vieną dubenėlį sudėti cukrų, sodą, kiaušinius, medų ir sviestą, ir padėti ant vandens vonios. Vandens vonioje ištirpiname visus produktus iki vientisos masės, bet reikia nuolat maišyti ir stebėti kiaušinius, nes jie gali išvirti.
Nuimti nuo vandens vonios ir atvėsinti. Po to įdėti kvietinių miltų, viską labai geria išmaišyti. Uždengti maisto plevele ir padėti į šaldytuvą nakčiai. (šaldytuve tešlą laikiau ~ 12 val.)
Ryte ištraukti tešlą iš šaldytuvo ir palikti kambario temperatūroje 3-4 val.
Tuo metu paruoškite 6 kepimo popieriaus lapelius (pagal jūsų kepimo skardos dydį). Naudojant tam tikro diametro lėkštę (mano atvejų tai buvo 28 cm) ant kiekvieno popieriau lapelio nupieškite apskritimus.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Ant kiekvieno paruošto kepimo lapelio įdėkite po 2-3 šaukštus tešlos ir ištepkite ją pagal nupiešto apskritimo plotį. Taip padarykite su visais lapeliais.
Kepkite būsimo torto „blynus“ 7-10 min. iki auksinės rudos spalvos. Atvėsinkite. Atsargiai nuimkite nuo jų kepimo popierius. Turėtumėte gauti 6 „blynus“, vieną iš kurių naudosime pabarstymui, todėl paskutinį geriausiai iškepti iki tamsiai rudos spalvos.
Kremas:
Suplakti grietinę su cukrumi. Grietinėlę išplakite atskirai iki putų. Viską sujungti ir sumaišyti iki vientisos masės.
Papločius pertepti kremu. Likusiu kremu aptepti viršų ir šonus. Apibarstyti trupiniais.
SkAnAuS!