Iš 200 g grietinės, 0,5 stiklinės kondensuoto pieno, 2,5 stiklinės miltų, 1 a. š. nugesintos sodos, 2 kiaušinių ir 1 stiklinės cukraus užmaišyti tešlą baltam biskvitui. Iš 200 g grietinės, 0,5 stiklinės kondensuoto pieno, 2,5 stiklinės miltų, 1 a. š. nugesintos sodos, 2 kiaušinių, 1 stiklinės cukraus ir kakavos užmaišyti tešlą rudajam biskvitui. Abiems biskvitams skirtas tešlas supilti į atskiras apvalias kepimo formas ir kepti po maždaug 50-60 min. 160 laipsnių temperatūroje. Kai keps rudasis biskvitas, tada gaminti pertepimą. Grietinę sumaišyti su cukrumi (pagal skonį), išspausti citrinos sulčių, įdėti 1 šaukštą ištirpintos želatinos, kad sustingtų grietinė, ir galiausiai įmaišyti smulkintus persikus. Viską sumaišius dėti 20 min. į šaldytuvą ir vis pamaišyti, kad nesustingtų per greitai. Iškepus biskvitus, vieno kurio nors padą gražiai atpjauti ir iškloti formos dugną, kitus supjaustyti gabaliukais (kietus šonelius aš apipjaustau, nes jie sunkiai permirksta). Tada formoje esantį padą šiek tiek patepti paruoštu kremu, o biskvito gabaliukus volioti grietinėje ir dėti į formą. Viską sudėjus dėti į šaldytuvą stingti. Po kelių valandų išėmus pyragą iš formos, aplieti jį tirpintu šokoladu (arba patys jį pasigaminkite iš sviesto, šiek tiek vandens, kakavos ir cukraus). Apteptą pyragą dėti į šaldytuvą bent kelioms val. Skaniausias būna, kai pastovi bent parą šaldytuve. P.S Jei kils klausimų, mielai atsakysiu. Skanaus
Autorius: Lina
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
šiek tiek cukraus ((pertepimui))
2 stiklinės cukraus ((tešlai))
4 valgomieji šaukštai kakavos
šiek tiek persikų (konservuoti)
4 vienetai kiaušinių
5 stiklinės kvietinių miltų
2 arbatiniai šaukšteliai sodos (nugesinta)
400 gramų grietinės ((tešlai))
800 gramų grietinės (25 % riebumo (pertepimui))
1 valgomasis šaukštas želatinos (ištirpinta)
1 stiklinė kondensuoto pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš 200 g grietinės, 0,5 stiklinės kondensuoto pieno, 2,5 stiklinės miltų, 1 a. š. nugesintos sodos, 2 kiaušinių ir 1 stiklinės cukraus užmaišyti tešlą baltam biskvitui. Iš 200 g grietinės, 0,5 stiklinės kondensuoto pieno, 2,5 stiklinės miltų, 1 a. š. nugesintos sodos, 2 kiaušinių, 1 stiklinės cukraus ir kakavos užmaišyti tešlą rudajam biskvitui. Abiems biskvitams skirtas tešlas supilti į atskiras apvalias kepimo formas ir kepti po maždaug 50-60 min. 160 laipsnių temperatūroje. Kai keps rudasis biskvitas, tada gaminti pertepimą. Grietinę sumaišyti su cukrumi (pagal skonį), išspausti citrinos sulčių, įdėti 1 šaukštą ištirpintos želatinos, kad sustingtų grietinė, ir galiausiai įmaišyti smulkintus persikus. Viską sumaišius dėti 20 min. į šaldytuvą ir vis pamaišyti, kad nesustingtų per greitai. Iškepus biskvitus, vieno kurio nors padą gražiai atpjauti ir iškloti formos dugną, kitus supjaustyti gabaliukais (kietus šonelius aš apipjaustau, nes jie sunkiai permirksta). Tada formoje esantį padą šiek tiek patepti paruoštu kremu, o biskvito gabaliukus volioti grietinėje ir dėti į formą. Viską sudėjus dėti į šaldytuvą stingti. Po kelių valandų išėmus pyragą iš formos, aplieti jį tirpintu šokoladu (arba patys jį pasigaminkite iš sviesto, šiek tiek vandens, kakavos ir cukraus). Apteptą pyragą dėti į šaldytuvą bent kelioms val. Skaniausias būna, kai pastovi bent parą šaldytuve. P.S Jei kils klausimų, mielai atsakysiu. Skanaus