Nuluptus ir sutarkuotus burokėlius užpilkite 5-6 šaukštais vandens arba sultinio, įdėkite 1 šaukštą sviesto ir kelias minutes patroškinkite. Tada burokėlius pertrinkite per sietelį, užpilkite sultiniu, sudėkite svieste kepintus miltus, įberkite cukraus, druskos, supilkite actą ir pavirkite 5 min. Sriubą tiekite su grietine, bulvėmis ir smulkintais žalumynais. Skanaus.
Autorius: Sandra
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
1.5 valgomojo šaukšto kvietinių miltų
1 valgomasis šaukštas acto
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
4 valgomieji šaukštai grietinės
1 litras sultinio
1 kilogramas burokėlių (virti)
šiek tiek žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuluptus ir sutarkuotus burokėlius užpilkite 5-6 šaukštais vandens arba sultinio, įdėkite 1 šaukštą sviesto ir kelias minutes patroškinkite. Tada burokėlius pertrinkite per sietelį, užpilkite sultiniu, sudėkite svieste kepintus miltus, įberkite cukraus, druskos, supilkite actą ir pavirkite 5 min. Sriubą tiekite su grietine, bulvėmis ir smulkintais žalumynais. Skanaus.