1 sauja vaisių (džiovinti, abrikosai, razinos, slyvos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sausainius sutrupinkite. Į vieną indą įdėkite 1 kg sausainių, į kitą - 0.5 kg. Į varškę dėkite 200 g ištirpinto sviesto, 200 g cukraus ir labai gerai ištrinkite (geriausia smulkintuvu). Jei varškė labai sausa, galite įpilti truputį pieno ar grietinėlės. Sudėkite smulkintus vaisius, riešutus ir 0.5 kg sausainių. Viską gerai išmaišykite.
Į puodą įpilkite 1,5 stiklinės pieno, 2,5 stiklinės cukraus ir kaitinkite, kol cukrus ištirps. Įdėkite 150 g sviesto ir kaitinkite iki virimo. Tada dar pavirkite apie 5 minutes. Įdėkite kakavą pakepintą ant sviesto, gerai išmaišykite ir pavirkite dvi minutes. Supilkite ant 1 kg sausainių ir gerai išmaišykite.
Ant padėklo patieskite plėvelę ir tolygiai sudėkite rudą masę (dar šiltą), ant viršaus dėkite baltą masę ir taip pat išskleiskite . Suvyniokite kaip vyniotinį (tik neįvyniokite į plėvelę). Apie 1 valandą laikykite kambario temperatūroje, o paskui 5 - 8 valandas - šaltai.
Supjaustykite ir skanaukite.
Autorius: irena-anirtic
INGREDIENTAI:
3.5 stiklinės cukraus
3 valgomieji šaukštai kakavos
1.5 stiklinės pieno
1.5 kilogramo sausainių ("Gaidelis")
300 varškės
350 gramų sviesto
1 sauja riešutų (smulkinti)
1 sauja vaisių (džiovinti, abrikosai, razinos, slyvos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sausainius sutrupinkite. Į vieną indą įdėkite 1 kg sausainių, į kitą - 0.5 kg. Į varškę dėkite 200 g ištirpinto sviesto, 200 g cukraus ir labai gerai ištrinkite (geriausia smulkintuvu). Jei varškė labai sausa, galite įpilti truputį pieno ar grietinėlės. Sudėkite smulkintus vaisius, riešutus ir 0.5 kg sausainių. Viską gerai išmaišykite.
Į puodą įpilkite 1,5 stiklinės pieno, 2,5 stiklinės cukraus ir kaitinkite, kol cukrus ištirps. Įdėkite 150 g sviesto ir kaitinkite iki virimo. Tada dar pavirkite apie 5 minutes. Įdėkite kakavą pakepintą ant sviesto, gerai išmaišykite ir pavirkite dvi minutes. Supilkite ant 1 kg sausainių ir gerai išmaišykite.
Ant padėklo patieskite plėvelę ir tolygiai sudėkite rudą masę (dar šiltą), ant viršaus dėkite baltą masę ir taip pat išskleiskite . Suvyniokite kaip vyniotinį (tik neįvyniokite į plėvelę). Apie 1 valandą laikykite kambario temperatūroje, o paskui 5 - 8 valandas - šaltai.