Tartalečių gaminimas: suplakti kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, suberti miltus su kepimo milteliais ir išmaišyti. Tada sudėti kambario temperatūros sviestą ir vėl viską išmaišyti. Tartalečių formeles patepti sviestu ir miltais ir įkimšti tešlą, išlyginti, subadyti šakute. Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 10-15 min. Įdaras: 2 stiklines pieno užvirti, o į likusią stiklinę pieno sudėti pudingą ir išmaišyti. Ištirpintą pudingą supilti į verdantį pieną, sumaišyti ir virti, kol sutirštės. Pastoviai maišyti. Tada atšaldyt,i ir į atšalusią masę sudėti trynius ir grietinę, sumaišyti. Tartaletes atvėsinti formelėse. Tada sudėti įdarą su abrikosų puselėmis. Tartaletes su įdaru dar pakepti 15 min. Paruošti želė, atvėsinti ir užpilti ant tartalečių. Atvėsinti tartaletes šaldytuve.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
400 gramų abrikosų (konservuoti)
1 valgomasis šaukštas cukraus (tešlai)
4 vienetai kiaušinių (tešlai)
2 vienetai kiaušinių (tryniai, įdarui)
200 gramų kvietinių miltų (tešlai)
600 mililitrų pieno (įdarui)
250 gramų sviesto (tešlai)
400 gramų grietinės (įdarui)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių (tešlai)
1 vienetas želės (pakeliuose)
šiek tiek vanilinio cukraus (tešlai)
2 vienetai pudingo (vanilinis, įdarui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tartalečių gaminimas: suplakti kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, suberti miltus su kepimo milteliais ir išmaišyti. Tada sudėti kambario temperatūros sviestą ir vėl viską išmaišyti. Tartalečių formeles patepti sviestu ir miltais ir įkimšti tešlą, išlyginti, subadyti šakute. Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 10-15 min. Įdaras: 2 stiklines pieno užvirti, o į likusią stiklinę pieno sudėti pudingą ir išmaišyti. Ištirpintą pudingą supilti į verdantį pieną, sumaišyti ir virti, kol sutirštės. Pastoviai maišyti. Tada atšaldyt,i ir į atšalusią masę sudėti trynius ir grietinę, sumaišyti. Tartaletes atvėsinti formelėse. Tada sudėti įdarą su abrikosų puselėmis. Tartaletes su įdaru dar pakepti 15 min. Paruošti želė, atvėsinti ir užpilti ant tartalečių. Atvėsinti tartaletes šaldytuve.